Test..

Personlighetstest som Sandra tipsade om i sin blogg :)

Mitt resultat

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Yrken som passade mig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

Haha.. Stämde det eller?
Jag visade för Per & han tyckte att hälften stämde..Den hälften som jag Inte tyckte stämde *s*
Kul iaf med tester tycker jag :D

<3

*2 månader*

Idag fyller Edla 2 månader! Grattis till min lilla stjärna :D

Igår var vi på Bvc-besök.
Vikt: 6175 gram Längd: 62 cm
Våran stoora tjej. Ligger på 4månadersstrecket faktiskt. Inte konstigt att vi måste köpa kläder för 4-6 månader då.
Hon börjar bli lite tung också, jag måste börja träna på gym eller någe hehe.

Efter Bvc gick vi en sväng på rean men hittade Inget. Allt fint var antingen inte nedsatt eller i strl xs lr XL. Skitrea!

Per är en sjukis. Blir Tv-spel istället. Får vänta med vardagsrummet.. Jag fick ont i halsen imorse igen med så det är väl något skit vi har som inte riktigt bryter ut?

Nu ska vi iaf fika lite.

Ha det gott alla!

Kram // Malin


mm..

..va gott vi sovit *sträcker på mig*. Hör att lillan gör detsamma :) Har förstått att inte alla bäbisar sover hela natten i egen säng. Tycker att det är så tråkigt att folk inte får sin sömn. Allt blir ju mkt lättare när man är utvilad! Idag mår jag, peppar peppar, bra! Bröstet har inte blivit mjukt men huvudvärken är borta. Vill hålla mig frisk så vi kan fixa i vardagsrummet. Kanske kan hinna med köksskåpen oxå denna vecka. Nyår på torsdag. Vi vet inte vad vi vill göra. Känner mest för att stanna hemma, äta god middag & skåla i champagne. Sen om vi orkar hålla oss vakna till tolvslaget, det återstår att se! Idag ska vi ner på rean på Himmel & hav, lite lugnare än Täby ;) Nu grötfrukost! Kraam

Mjölkstockning :(



Ja, Täby centrum ska man inte åka till på annandag jul. Det har vi lärt oss nu :)
Vi gick runt en sväng, Per hittade en luvtröja för halva priset. Jag hittade en Ralph lauren kofta för 1800 som Inte fick följa med hem.. Den var inte på rea! Det var så knökat med folk, helt galet. Så vi åkte hem efter inte allt för lång tid, inte någe mysigt att handla när allt bara ligger slängt i högar & köerna är på 30 minuter om man ska köpa något!

Laila Bagge & Niklas Whalgren var på H&M & shoppade.. GUD va små alla kändisar är alltså.. Så söta :)

Vi åt på Burger king haha.. Sist vi åt sån snabbmat var väl för 2 år sen .. Men det var gott. Fast sen var jag mätt till sent på kvällen.. Fy farao, måste vara sååå onyttigt verkligen :D

 
Edla tyckte att det var hemskt spännande med ett köpcenter, alla människor & lampor överallt :)

Jag mådde inte så bra på hela dagen igår.. Kände mig jättekonstig & hade ont i vänstra bröstet.. Sen när vi kom hem hade jag blivit alldeles varm & röd & hård... Mjölkstockning! Å jag hade hoppats Så på att inte få det!
Sen blev jag jättefrussen & hade ont i hela kroppen.. Typ öm i huden... uuusch vad jag frös.. Duschade jättevarmt o länge men jag var iskall ändå.. klädde på mig dubbla tröjor, raggisar, byxor.. en filt+ täcke men jag frös ändå så det gjorde ont.. Det var inte kul.. Huvet höll på att trilla av med. Ammade nästan bara på vänster men det har fortfarande inte gått över idag :/

Varit risik hela dagen idag, har sovit på eftermiddagen.. Nu börjar jag känna mig lite piggare men jag har ont..
Ska gå o sova nu.. Hoppas det blir bättre till imorn.

Godnatt.


Täby centrum..

..blev det. Sitter i bilen nu på vägen in till sthlm. Fy vilket ruggigt väder. Skönt att gå inne i en galleria då tänkte vi. Få se om vi hittar något fint. Nu är vi ganska insnöade på ny tv faktiskt men det får vi inte med oss hem idag hehe. Annars är det väl kläder vi ska kolla på, lättare att packa in i bilen ;) Imorrn börjar vi nog med vardagsrummet. Ska bli så kul!! Kram

Annandag jul

Sitter i soffan & har precis ätit frukost.. Edlis sov nästan heeela dagen igår så inatt var hon vaken & babblade öronen av mig mellan halv 4 & 5 :D Resten sov hon i sin säng iaf så jag fick lite sömn ändå :)

Var på födelsedagsfika hos kusin Alva igår.. & Ja det gick ner både tårta & kakor & godis :P


Gott!                 Kusinerna:Kasper, Alva & Viktor.      Katten "Bollen".




Mina <3 !!!


Glömde lägga ut bilder på Edlas julklappar. Vi köpte inga eftersom hon bara är 2 mån. Kändes som att köpa till sig själv då :)


Moster Sara & Joel. Knäppisar=Göteborgare ;)


Blå lekmatta till vänster från Pers familj. Pälsen var tvungen att inspektera julklapparna :)


Rosa skallra från Maria & Gudmund. Sedan fick Jag av Ica ett lypsyl från www.stillahudvard.se , samma sort som salvan jag köper av henne.


En ascool haklapp &-så från Ica. Till höger en glastomte från Edlas gammelmormor.


En jättefin jacka/tröja fick Edla av Jann & Elin. Köpt i London där dom bor (lite roligt :) )..


Mysdress med små strumpor till från faster Lena & kusin Sabina.
Kanintofflor med små pinglor i, så dom låter, fick Edla av Maria & Gudmund.
Av dom fick vi oxå ett lyckohänge att ha på ytterdörren i form av en docka.

Nästa år kommer min familj hit & firar jul hos oss. Längtar redan, har varit konstigt att fira utan dom!!
Saknar<3

Nu blire shopping. Täby centrum eller ner på stan i Norrtälje.

Ha det gott i snöstormen :D

Kramar







Jul jul..

Åh va mysigt vi har haft det! Börjar dock bli ganska mätt nu ;) Känns som jag ätit konstant i flera dagar :P
Vår jul:

Kvällen innan. Per lagade supergoda köttbullar i sås & vi hade mys för oss själva. Tänkte ha uppesittarkväll men slocknade vid 21 eller så :) Visna hängde i köket & hoppades på att få norpa åt sig lite julmat..





Per fick julklapp/grattis till bäbis av sin chef. En flaska champange till nyår!




Julafton.. Vi började hemma med grötfrukost & julklappsöppning. Jag fick en superfin kofta av Per + presentkort på klippning & färgning av håret. Behövs nu efter graviditeten :) Inte gjort något med håret på ett helt år :/
Sedan åt vi lite lunch & åkte ut till Pers syster Jessica & hennes man Kristian vid Jägarhyddan. Där väntade hela tjocka släkten kan man säga:)


Jessica (BF om 3 veckor), Kristian & Maria(Kristians mamma)


Edla uppförde sig hela kvällen :) Sov eller var vaken & skrattade <3


Jag i gungfåtöljen. En sån önskar jag mig till vårt nya vardagsrum!
Lyckades såklart få rödbetssallad på nya koftan, kul när den är såhär ljusbeige som ni ser :/.. Hade otrolig tur ändå för jag fick bort det med hett vatten.. Tur i oturen.


Visna i lekhörnan & vaktar julklapparna.


Det kalla..


Lite av det varma..


Dennis(Pers bror), Elin(Kristians syster)& hennes man Jann, Maria & Gudmund(Kristian & Elins föräldrar).


Julklappsöppning med Tomten!
Kristian, Jessica, Elsie(Edlas farmor) med Viktor(kusin) i famnen & Tomten såklart.


Jag & Edla slöar fortfarande i favoritfåtöljen :D


Jag & Edla med den bulgariska sidan av familjen. Jann & hans föräldrar.

Vi åkte hem vid 21.30 helt slut! Trevligt hade vi haft.
Åt lite risgrynsgröt & somnade vid 23. Edla i sin egen säng för Tredje natten irad :) Sov hela natten fram till kl 09.00 imorse. Härligt!

Idag gick vi en promenad ner på stan & hem igen. Skönt väder ute.. "Sprang på" de äldre från gårdagen+ Ingela & Mattias med pojkarna & önskade God fortsättning.

Nu ska vi kasta oss iväg hem till farbror Dennis. Kusin Alva fyller år. Får säkert plats lite tårta med ;)

Heeejjj..

Edlas första natt i spjälsängen..

Nu har Per julledigt fram till 4 jan. Då tänkte jag att vi skulle introducera spjälsängen, kan ju vara skönt att göra det när Per inte ska upp & jobba om det skulle bli lite kämpigt :) Hittills har Edla sovit bredvid mig i stora sängen. Anledningen till det är närheten såhär i början, lätt att amma när det blivit flera ggr per natt & framförallt sömnen (hon har somnat lättast så).  
Så igårkväll bäddade vi hennes säng & bar in den till sovrummet, ställde den vid fotändan. Jag ammade på ena bröstet (hon brukar alltid först amma från ena sidan, somna, vakna & amma från andra sen somna för natten), la henne i spjälsängen & buffade på rumpan några minuter tills hon somnade. Sen låg jag & väntade på att hon skulle vakna. Väntade & väntade.. men prinsessan sov :).. Imorse kvart över 7 vaknade hon haha. Sötgöte.
Hennes mamma däremot sov som skit hela natten, vaknade flera ggr, typ "var e min bebis" :).. Kl halv 5 fick jag gå upp & handmjölka med för det ena bröstet var ju överfullt pga att hon aldrig ammade från det på kvällen.
Var det här kanske en lyckoträff?
Vi får se om hon vill sova där något mer eller om hon kommer på att hon är själv.

Idag blir det en sväng på stan, tänkte köpa ett par leggings till imorrn.
Sedan blir det julbak & matlagning. Köttbullar & mer rödbetsallad!

Ica kom förbi en sväng igårkväll. Hennes syster gör en salva som jag använde under min graviditet. Jag har blivit beroende av den & nu var den slut. En sån hade hon med sig & även 2 stycken julklappar :) Spännande!

Per har varit till stallet & släppt ut hästarna, vi har fikat & nu ligger snuttis & sover igen. Dusch sen ge sig iväg.



Trött tjej :D


Stuvad blomkål..

Alltså jag Älskar stuvad blomkål. Det är något som alltid bjuds på hemma hos min gammelmormor. Vi brukar äta med någon korv till & det är såå gott. Jag skulle gärna äta det iaf en gång i veckan men Per är inte lika förtjust :P
Tror inte att han är ensam om det, har knappt träffat en enda person till som gillar det? Vad är problemet?!



Min & Edlas tripp ut till Vätö igår gick ju inte alls bra. Först körde jag för långt, fick vända, körde för långt igen, vända.. Sen blev det rätt väg... Så skulle jag svänga höger vid en segelbåt... Missa den, körde för långt, fick vända IGEN!... Så när jag fick syn på rätt väg blev jag så till mig så jag körde i diket :( Gick bara i 30 den gången så det gick bra.. Men pinsamt! Per fick komma & dra upp mig med Pickisen.. Tur att min kärlek har en riktig bil :)

Såhär såg det ut efteråt & räddarbilen ;)



När vi väl var på plats var det 8 minus så jag frööös! Fastän jag hade underställ, stallskor, vantar, mössa, tjocktröja &  termobyxor?.. Klent.. Aja.. Vi fikade lite i husvagnen.. Svart kaffe men det var varmt iaf :)
Per hade fått upp alla väggar nu så det börjar likna ett hus.. Han e så duktig <3

Vi åkte hem vid halv 4.. Jag körde i 60 eftersom det var SÅ mkt snö... Tror du inte jag lyckas igen :( I en kurva så kom jag lite utanför vägen, fick sladd så jag for över på andra sidan.. Jävligt tur att jag inte fick möte.. Så nu får nog bilen stå till i vår.. Lika bra att hålla sig hemma, iaf inte ge sig ut på landsväg!

Middag åt vi på Glaset med Linus. Han åkte hem igårkväll så vi passade på att ses innan han gav sig tillbaka till Gbg. Tråkigt att vi inte kan träffas oftare, speciellt nu när vi fått barn.
Var så slut efter den här dagen att vi bara åkte hem & sov.

Nu ska jag mumsa vidare på min blomkål. Per slutar tidigare idag så vi får se vad vi hittar på :)

Kramar


Ut till vätö..

Vi åker ut & hälsar på pappa Per på hans jobb. Ska bli kul att se hur långt han har kommit med huset. Var tydligen jättemysigt där ute med all snö. Kanske kan ta en promenad där ute med barnvagn & Visna. Undrar om Linn är ute hos sina föräldrar nu. Tänkte träffa henne någon dag, hon skulle tydligen vara här i 2 veckor ungefär. Men det blir inte idag. Hon bor på andra sidan ön :D

Packa matsäck & packa bäbis.


Det knakande "skriket" som avslutas mkt ljust..

Hehe.. Denna har blivit min favorit. Sitter i soffan & äter frukost, Edla sitter i sin babysitter nedanför mig. Allt är mysigt & lugnt. Jag kommer på att leverpastejen står på köksbordet så jag går ut för att ställa in den så att Pälsen inte tar sig ett skrovmål. (Hon har inte riktigt förstått att hon inte får vara på bordet ;) ) Det tar kanske 30 sek innan det börjar knaka i vardagsrummet :) Så sätter hon igång, hon skriker inte utan bara låter, knakar typ.. Sådär tillgjort & inte alls helhjärtat. Jag ställer mig bakom henne men hon ser inte mig. Så går det, knak,gnäll osså iiihh på slutet.. Nån som vet vad det betyder? :D.. Så säger jag "vad säger du älskling?"... & då skiner hon upp i världens flin. Fullständigt bedårande! Såklart :P

Enda frukosten som gäller nu: Vörtbröd med leverpastej, hemmagjort rödbetsallad & juledamerost. Juice & earl greyte till.. Earl grey har jag blivit besatt av efter förlossningen.



Det är väldigt sällan Edla skriker, vi har haft tur med det. Jag är väldigt tacksam över att de här första 2 mån har gått så bra! Blir hon ledsen nu så känns det lättare att hantera än om hon hade fått kolik eller likn första veckan. Det var så mkt annat då, bara att vänja sig vid att vara förälder. Man ska vara glad för en bra start :)

Lunchen på Smulan igår var jättetrevlig trots den konstiga kvinnan som inte kunde låta bli att prata med oss. Jag svarade inte ens när hon sa nåt, ändå skulle det babblas. Kan man inte få vara ifred när man fikar?? Är man allmänn egendom bara för att man har en bebis?? 
Tomat- & grönsakssoppa blev d iaf. Tog varsin latte till..
Edla lyckades bajsa igenom både blöja & kläder. Har blivit så några ggr nu sen hon slutade bajsa efter varje amning.. Det är så Mkt nu.. Tur dom har skötbord! :) 

Per töntade sig så jag började ju asgarva.. Sen blev jag Väldigt allvarlig :)

Efter lunchen gick vi en sväng på stan. Per köpte en superfin rutig flanellskjorta på "himmel&hav". Jag inhandlade 2 till amningsbhar.. De går åt när man har en sölmoster till bebis<3. Köpte på Åhlens. Dom är supersköna.
Visna fick ett grönt vintertäcke som hon skuttade runt i sen.. Hon behöver det gamla damen ;)

Stötte på Marie från HFA, har inte sett henne sen hon gick på mammaledighet. Nu var hennes som Liam NIO månader.. haha var tar all tid vägen? Hade varit trevligt att träffa henne & fika någon dag.. Hon är så himla gullig.

Nu ska jag hänga tvätt & kanske baka lite julgodis.. Ringa Bvc & morbror Linus med..

Kram



4 advent & det fortsätter snöa :)

Edlas sov jättebra inatt med. Somnade vid 23 & sov till 08 förutom en snabbamning kl 02(pga idiotgrannar som väckte oss) & en snabbamning kl 06 då jag väckte henne för brösten höll på att sprängas. Duktig bebis :D

Tände alla ljusen idag i adventsljusstaken & åt frukost framför tvn. Musikhjälpen (P3) jättemysigt!

Igår gjorde vi den stora julhandlingen, superlugnt på Flygis. Bra att passa på innan alla andra ska dit & trängas. Köpte mjölk så att det ska räcka hela veckan med för den laktosfria (Valios) tar Alltid slut vid högtider. Inte så kul men nu var jag ute i god tid :P
Vi (Per) gjorde grekiska hamburgare till middag, såå goda vart dom.



Jag försökte mig på att göra chokladkola men som vanligt :) så kokade jag på för hög värme, brände det & sen blev det stenhårt :( Dumma.. Ska göra ett nytt försök kanske men Hur ska man orka äta upp allt :S



Idag blir det söndagspromenad ner på stan & sopplunch på smulan. Får klä på lillan ordentligt så hon inte blir kall i det här vintervädret :)


Vår lilla solstråle <3



Nu sitter hon i pappas knä & myser :)



Nej, uppåhoppa så det händer något idag..

Kram på er

Vart tar lilla bebis vägen?

Edla växer så det knakar. Redan uppe på 6 kg nästan & lååång som tusan. När jag ammar har hon halva kroppen utanför. Igår satte jag henne i bärselen när jag skulle tvätta, då har hon nästan hela huvudet utanför? En vecka sen jag använde den sist & då satt hon bra i den :) Galet...

Igårkväll somnade vi vid 23-tiden. Vaknade imorse kl 06.00!!! Då har hon sovit hela natten utan att ammas. Första gången :D Stooora tjejjen <3 Jag tror att den här småbebis tiden kommer vara över fortare än kvickt. Kommer sakna den jättemkt men det är ju Så kul att se hur hon utvecklas.

Vi träffade morbror Linus i torsdags. Edla tyckte om sin morbror :)
Linus bjöd på lunch på G sedan åkte vi hem & fikade med gammelmormorn. Det var så himla kul att träffa min lillebror. Han börjar oxå bli stor :D Fått både lägenhet & jobb. Stolt över han!
Pälsen vill oxå ligga i knät med bebis:)Lite trött i nacken tro?

Linus hade med sig en stor väska med barnsaker från min mamma. Massa gamla grejor som jag haft när jag var liten... & som mamma haft när hon var liten tror jag... Min mormor har stickat & sytt flera av sakerna. Vilken nostalgi att gå igenom dom :D Hoppas att Edla kan använda något av det men det verkade vara stora strl så det tror jag. (Jag var oxå tjock när jag var bäbis ;) )


Igår var vi hos Sandra & hälsade på. Sandras minsting, Cornelia, föddes dagen efter Edla. Så jag & Sandra träffades på BB sthlm, hur coolt som helst. Edla är dock typ dubbelt så stor som Cornelia ;)

Bild från BB På BB :)

 7 veckor gamla :) Edla väger nästan 6 kg nu, Cornelia 3,9 kg tror jag? Vilken skillnad :)

Sandra bjöd på te & saffranslängd. Mumsigt!





Per har varit i stallet & tagit in hästarna. På vägen hem köpte han färska frallor så nu ska vi fika=)
Kaffe med.. Gott...

Hej...

Efterkontroll..

.. på Mvc nu kl 10.00. Usch, nervös. Gillar Absolut inte att nån ska dit & grejja. Jag hoppas att allt är som det ska. Det känns som att det har läkt, vi får se.


Edla har ändrat sina sovvanor sista dagarna. Sover bara 3 timmar i stöten mot 4-5 innan. Sedan sover hon hela förmiddagen typ, när hennes mamma är allt annat än trött! *Grr*

Lillebroren kom upp från Gbg i gårkväll. Ska slå en signal till honom & se om han vill hänga med hem på en fika efter Mvc.. Om han är vaken *s*

Heej..

Föräldrarkurs idag..

.. om "vardagen med barnet".
Ska vara där kl 13 jag & Edlisen.. Per var tvungen att jobba idag så det blir bara vi 2.
Hoppas att det unga paret & de som fick för tidigt kommer idag för lite torftigt med bara 3 par.
Blir inte så mkt prat men jag tror det mest beror på att vår BM som håller i träffarna är sååå seg :/ Vet inte om hon ska vara med idag dock.

Hade velat tvätta håret innan men det e ju så kallt. Får bli mössa & luva över, har ingen hårtork.. Vilken flyttkartong ligger den i lixom?...

Edla badade igår iaf så hon är ren & fin :) Nu var det mysigt på en gång. Hon riktigt njöt. Sen började hon skratta som en tok & hoppa med fötterna så det plaskade ordentligt :D Kunde knappt hålla i henne, så mkt for hon.
Tänk att dom verkar kunna ha roligt fast dom e så små!


Nybadad <3


Har varit lite struligt med min mormor ett tag. Vi förstår inte varandra när det gäller Edla tex. Jag känner att det är viktigt att människor i vår närhet kollar av vad som är ok. Är det ok att lyfta upp henne? Är det ok att pussa på henne? osv... De flesta läser av det där utan problem, tex så känner jag mig jättetrygg med Edlas farmor. Hon är lugn & hon har ett bra sätt mot mig som gör att hon kan ta Edla utan att det gör något. Det förtroendet har byggts upp "långsamt". Att pussa vår dotter på munnen är något Enbart jag & Per gör, speciellt i influensatider. Detta förstår tyvärr inte min mormor trots att vi ber henne tvätta händerna innan hon överhuvudtaget tar i henne. Så jobbigt.. men jag förstår också att jag måste prata ordentligt med henne om det här. Jag är bara inte så duktig på att ta den typen av konflikter :S
Något att öva på :)
Jag vill ha min mormor nära så jag ska ta tag i det här snarast!

Saknar Per något otroligt på dagarna. Snart är det iaf julledigt från jobbet så då kommer han vara hemma:). Vi ska renovera vardagsrummet i mellandagarna. Jippiee :D Ser fram emot det.


Här bygger Per hus åt Kent.


Edla kunde inte haft en bättre pappa <3
 

Nu blire lunch. Kassler/broccoli/ädelost gratäng med pressad potatis. *Mums*



Sovmorgon..

.. det låter härligt det men man skulle ju gärna byta det mot att få sova på natten istället ;) Edla vaknade klockan 3 inatt efter 4-5 timmars sömn.. sen kunde hon inte somna om förrän kl 5 ungefär.. & då liggandes på mig så jag fick halvsitta. Tur att hon sedan sov till halv 10 men jag hade ändå bytt mot att få sova till kl 6 men hela natten :D




Brukar titta på gårdagens Paradise hotel på datorn till frukosten på morgonen men idag var det något tekniskt fel.. *grr* De skulle lägga ut det imorgon istället.. Vi får hoppas att dom lyckas annars blir det 2 morgnar i rad utan det spännande :(

Var hos läkaren igår om det här i magen som gör ont. Han hade ingen aning om vad det var men det var inget farligt iaf sa han.. Jaha? Varför har jag så ont då? Ät novalucid ett tag så utesluter vi att det är magkatarr iaf.. Jaha... Om det inte gått över om 3 månader skulle jag ringa igen.. Kändes väl som att det kvittade att gå till läkaren iaf.. Gjorde varken till eller ifrån då.

Igår köpte jag den första julklappen för iår :D & idag den andra.. Båda till Per.. Hoppas han blir glad för dom.
Vi köper inte julklappar till några vuxna (förutom till våra partners) & går ihop på julklapparna till barnen annars tar julklappsöppningen hela kvällen & natten. Det underlättar ju en del för det blir bara 3-4 julklappar per år som jag behöver köpa. SKÖNT! Dessutom delar vi upp maten. Per & jag gör rödbetsallad, ris ala malta, vit chokladbräck... Gud vad jag längtar <3


Nu tvätt, städ & disk. Sedan lunch.. Får se vad resten av dagen blir av. 

Hejj..

 


Äntligen snöar det :)

Massa snö har det kommit idag, myyys..Julkänsla äntligen :P Ska ut en sväng senare, hoppas det håller i sig tills dess.
Pälsen kom precis in & luktar någon god parfym. Undrar om hon har varit hos Ica eller hos Sara?
Appropå parfym. Jag vill önska mig någon ny parfym i julklapp men jag hittar Ingen som jag gillar. Skittråkigt. Kanske ska ta en sväng på stan idag & lukta på alla jag kommer över. Blir så snurrig i huvudet bara & efter ett tag luktar alla likadant. Tänkte iaf köpa julklapp åt Per, han önskar sig lätta saker iår.. Det gillar vi :) (Såå dålig fantasi)

Hur blev pepparkakorna då? Oddsen var ju emot mig men guuud så bra dom blev. Degen blev perfekt och kakorna blev jättegoda. Alla blev kanske inte så fina men det struntar jag i.. Hembakat får vara så!





Kanske ska ge mig på den där julmarmeladen med? *Mums*





På lördagskvällen gick vi till På G & åt middag. Provade deras nya meny. Det var jättegott men bådas kött blev för rosa. Dumma som vi var sa vi inte till så det blev ju sisådär. Skitdumt men men.. Åt "hallon på 4 sätt" till efterrätt.. Gud så gott alltså! Har blivit en sucker för sötsaker ;)


På söndagen (Lucia) tog vi en promenad ner på stan med barnvagnen. Åt sopplunch på smulan. Potatis- & purjolökssoppa, så jädra god! Tyvärr var varken Tessan eller Peter där, vi har inte träffat dom sen Edla kom men dom är ute på nya resturangen så vi tänkte åka dit någon dag :)






Efter smulan åkte vi till stallet där det var Lucia firande. (O)favorit i repris blev det för vi missade såklart luciatåget   :( Fikat hann vi däremot med. Var så mysigt med alla barn & vi träffade så många som vi inte pratat med på länge.. Marika & Jocke. Hennes mamma & pappa. Alla barnen från ridskolan & deras föräldrar. Edlas farmor var där med. Det var himla trevligt men Kallt! Missade kameran i stallet så har inga bilder på tomtehästarna..

Blev en klart bra helg!



Idag jobbar Per igen, i snöovädret. Edla & jag ska äta lunch snart sen ska jag till läkaren halv 3. Har haft så ont i magen sen jag var grav. Där Edla brukade sparka om nätterna, i solar plexus. Blä. Hoppas dom kan fixa..



C u later..

Skrivkramp :D

Jaha, en blogg skulle jag ha. Att börja skriva var ju en annan sak, typiskt... Sitter med lilla stjärnan i knät och har precis ätit frukost. Tittar på Idolfinalen på datorn. Erik Grönwall vann igår mmm önskar jag kunde sjunga!
Per åkte tidigt imorse, skulle hjälpa någon att gjuta en garagegrund så jag och Edla har mysmorgon själva <3







Vi ska ge oss på badbaljan, så Edla blir helgfin tills pappa kommer hem :)
Får se hur det går den här gången, sist så gallskrek hon rätt ut innan hon kom på att det faktiskt var jätteskönt att bada. Sedan låg hon bara och log resten av tiden men det har hon kanske glömt bort tills denna gång. Vi får se.

Jag har gjort egen pepparkaksdeg som står i kylen så när vi badat klart ska vi baka. Fick låna formar av Ingela. Tack gumman :D

Jag har svårt o tro att det blir lyckat eftersom jag oftast misslyckas med allt i bak- och matväg. Hehe
Det återstår att se.


Återkommer med resultatet :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0